Każdy przedsiębiorca w branży spożywczej musiał najpierw opracować receptury swoich produktów, przystąpić do prac, których celem była masowa produkcja. Takie prace dążą do stworzenia czegoś nowego, innowacyjnego, co spodoba się klientom, a przez co wymaga jeszcze większej uwagi i zaangażowania. Wprowadzenie do produkcji każdej receptury powinno zostać poprzedzone fazą testów i produkcji próbnej.
Koszty związane z wprowadzeniem na rynek nowego produktu w postaci żywności mogą zostać zakwalifikowane jako koszty działalności badawczo – rozwojowej.
Mówimy tutaj zarówno o nowym produkcie, jak i o nowym sposobie wytwarzania istniejącego już produktu, np. o zastosowaniu nowych metody uprawy warzyw poprzez opracowanie nowego sposobu oświetlania, opracowaniu warunków umożliwiających uprawę warzyw niewystępujących w naszych warunkach klimatycznych.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |